KM

Förra helgen gick klubbens KM av stapeln. För första gången på många år så var det i alla grenar och inte bara i Agility.

Extra är fortfarande ”sjukskriven” från tävling i agility, vi har dock börjat träna så smått. Hon var anmäld till rallylydnad och allround – men eftersom jag var med och arrangerade så tog min energi slut och jag fixade inte att starta henne i rallyn, bara i allrounden.

Dizzy var anmäld till agilityn och allrounden.

I agilityloppet så lyckas vi diska oss då jag inte pushade ut henne ordentligt, men vi hämtade upp det i hopploppet då alla andra medium ekipage diskade sig. Så vi behåller vår titel som klubbmästare agility medium ett år till 🙂

Allrounden är en blandning av lydnad, rally och agility

Där man kunde få max 30 poäng i lydnad, 30 poäng i rallyn dvs 60 poäng och sedan minus i agilityn.
Min första start var med Extra 🙂 Hon och jag lyckades nolla alla lydnadsmoment. På fritt följ står kommentaren, skäller kon, pos prat. På inkallning står kommentaren tjuvstart. Apportering tar ej. (men hon försökte i alla fall 😀 )
Första skylten i rallyn är väl ungefär det enda vi tränat på och där fick vi noll. Men vi bjöd hela publiken på ett gott skratt. Extra vägrade gå runt mig och till slut fick vi till det men det tog TID! På andra skylten kammade vi faktiskt hem hela 10 poäng! på tredje skylten fick vi -5 pga bristande samarbete (där hade Extra spanat in efterföljande agility…) Agilityn fick vi noll fel 🙂 Men dessa utsvävningar hamnade vi på en 18:e plast (av 18 starter).
Dizzy gick in och skrällde till med 5 poäng på linförigheten, 7,5 på inkallning (eftersom jag styrde med handen på slutet) och 0 på apportering (vilket inte var någon överraskning). 9 poäng rakt av på rallyn! Detta med en hund som jag verkligen inte tränat varken lydnad eller rally med! Inte en skylt har Dizzy tränat. Noll fel på agilityn – detta räckt till en 9:e plats!
I övrigt har vi varit ute och tävlat lite lagtävlingar.
Som sagt startat att träna lite lätt med Extra, men just nu är det svårt att hitta tiden för allt jag skulle vilja/behöver göra. Så vi lägger störst vikt vid att bygga muskler och ha roligt i skogen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *