Lördag – ledighet

Lillmatte och jag startade dagen med att åka till klubben för ungdomsgrupp. Visade sig att lillmatte var den enda ungdomen förutom de två som är ansvarigs för ungdomsgruppen 😛 Så det blev mycket tid för henne. Hon fick träna med Extra idag då temat var inomhus aktivering. Extra älskar sådant, att dessutom vara enda hunden från vår flock som fick vara med :-). Extra började dessutom med att KRÄVA en kram av matte innan hon gjorde något annat – min lilla gose. Efter litet träning så tog vi fika, då passade Extra på att ligga i mattes knä och gosa ❤.
Vi avslutade med en långpromenad med våra hundar Hedda och jag – Flaxa i lina och tränade på STOPP. Duktig tjej!
Väl hemma så tränade Flaxa och jag lite lydnad i trädgården. Apporteringen börjar verkligen komma sig. Provade med apportbocken utomhus och hon hämtade den! Alla gånger. Nu behöver vi bara befästa det och jobba på avslutet! Nöjd!
Lite position, sättande under gång och även fjärr jobbade vi på. Där tar vi myr-steg framåt.
Svårt att filma apportering samtidigt som du utför momentet 🙂

VI valde att ta en mörker promenad i skogen nu på tidigkväll. Där fick vi verkligen testa STOPP i skarpt läge, Dizzy och Faxa fick nos på något djur som sprang- och drog. Mitt stopp fick även befästas med ett stopp i linan då! Men det blev bra. Dizzy vände iom att matte lät arg (inte kul sa Dizzy).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *