Polletter som ramlar ner…

Vi åkte till klubben idag med. Skogen med alla tre innan träning på planen för Flaxa och Extra. Dizzy fick nöja sig med skogen gånger 2 idag.

Flaxa – lydnadsträning, dvs delar av moment.

  • Frittfölj – fortfarande har vi momentet i delar. Just nu tränar vi på att komma in och gå vid sidan, vi förlänger succesivt sträckan hon behöver koncentrera sig på att gå och jag belönar i rörelsen! Den andra delen är att vi tränar på att komma in och sitta fot där har vi mest fokus just nu på att komma in och sitta, ta ett steg och sedan sitta igen.
  • Apportering – bästa läderrullen (dvs en hopplindad skinnhandske) var med idag också så vi kör med den för att befästa glädjen med att hämta saker och träna in rätt beteenden.
    Idag valde jag att kasta den när Flaxa står vid sidan och låta henne sticka på en gång efter den. Säger apport när hon är på väg. Hon tar upp och vänder mot mig medan jag backar, när hon närmare sig börjar jag istället gå framåt så hon kan vända upp vid min sida, sedan tar jag emot den när hon står. Vi har inte kommit till att hon sätter sig på min sida innan hon lämnar över den. Jag förlänger tiden hon bär genom att hon får bära den vid min sida längre och längre innan jag tar den.
  • Fjärren – här tränar vi som sjutton på att faktiskt LYSSNA på vad jag ber om. Blandar sitt och ligg och från olika håll, vänster höger, framför bakom osv. Även i rörelse. Här vill jag att hon ska LYSSNA på vad jag säger och inte bara dra till med det hon tror.

Världens bästa Flaxa bus!

Extra – rallydnadsmoment (utan skyltar) den här lilla prinsessan var faktiskt TYST! Vi gjorde flera av de saker som hon brukar tycka är svåra att göra under tystnad, men plötsligt händer det. Nu gäller det att hålla i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *