Lite lördags lydnadsträning

Lilla Flaxa fick träna lite idag. Mycket bra med störningar idag. Pågick träning på flera platser på planen runt oss + på planen på andra sidan vägen, Flaxa blev lite ”tittig” ibland men höll ihop sig fint ❤ Super störning med vår egen paparazzi lillmatte fotade och var noga med att få med Flaxa på bild, ibland så noga att hon ställde sig i vägen. Men Flaxa fixade det också och jag tycker att det är bra, det är super bra träning att klara svåra störningar!
Idag tränande vi:

  • fritt följ -> bitvis bra, jag måste komma ihåg att inte gå för fort fram. Jobbar mycket för närvarande för att hon ska söka sig till rätt position genom att jag flyttar åt sidan eller framåt, bakåt osv.
  • fjärren -> vi jobbar vidare på att hon ska vänta på mitt kommando innan hon lägger sig (vilket verkar ha släppt! 😀 )men har också lagt till att hon ska ligga kvar medan jag ställer mig bredvid – vi jobbar med detta genom att när jag bett henne ligga så berömmer jag och lägger sedan en leksak framför nosen. Hon låter den ligga tills hon får ett varsågod och det får hon först när jag står bredvid…. snart är det dags att börja med sista delen, dvs att hon ska sätta sig på kommando! ?
  • inkallning -> tog tempen på detta, här behöver jag jobba med att hon ska lyssna på vad jag säger att hon faktiskt får komma, men jag gissar att det är bra att hon har stadga 😉 satt hund sitter liksom 😀

Såklart började vi med skogen med alla tre ❤❤❤ – då blev det lite vardagslydnad, bra jobbat av alla tre.

Efter Flaxas träning fick hon även idag en egen promenad i skogen och det är skillnad när vi går själv – Flaxa är mer uppmärksam och inte lika benägen att sticka på spår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *