marsvin i minne

Pricken

Prickenfödd 071019 död 130718

Pricken var en Golden Crest och korthårig. Pricken var en försiktig liten gris men otrolig snäll. Hon gillade mat och sina kamrater, inte helt lätt att fånga in men när man väl gjort det så var hon väldigt stilla och snäll i famnen. Pricken var den som tog hand om de andra marsvinen och var lite av en medlare i flocken!

Pricken var inte ett dugg rädd för vare sig katter eller hundar…

Sov gott gamla skrutt

Rose

Rose20100323-20150326
Rose var av rasen shelti dvs långhårig på kroppen men korthårig i ansiktet. Hon var snäll att kamma och pyssla med. Rose kom och ”mötte” mig när jag kom till buren.
Rose är inte rädd för några katter eller hundar!

Rose har under en tid tacklat av och igår kväll somnade hon in lugnt och stilla hos sina kompisar.

Strimma

Strimmafödd 110428 död 130104

Strimma var av rasen Teddy, hennes päls var aldeles sträv och jätte mysig att klappa på. Strimma gillade att gosa med oss människor och satt aldeles stilla när hon skulle bli upplyft. Strimma var en riktig persolighet som alltid var först fram och hälsade när grinden öppnades. Det var också det som blev hennes otur. Lillmatte öppnade grinden när hon var själv i vardagsrummet och Lovis hoppade in och gjorde som en terrier ska. Strimma kommer att bli oändligt saknad här hemma, både av sina flockkamrater och av oss andra – lilla hjärtat!

Svartnos20071007-20100826

Idag lämnade Svartnos oss då hon blev mycket sjuk väldigt snabbt.

Busiga Svartnos som tyckte om sallad, gurka, vitkål och att sätta uppnosiga hundar på plats. Svartnos tyckte inte om att bli kammad – hon var mycket håröm. Däremot gillade hon att sitta i famnen och bli klappad.